Information gällande prisutvecklingen på Elektricitet och Varmvatten

Det har väl inte undgått någon att priser på el har ökat kraftigt den senaste tiden. Vi har precis varit tvungna att uppdatera kostnaden för den hushållsel vi alla använder till 2,30 exkl moms per kWh. Vi försöker att hålla nere priset på el så mycket det går och håller just nu på att omförhandla våra elavtal till något som förhoppningsvis ska kunna sänka våra kostnader. Även priset för vatten har uppdaterats till dagsaktuella nivåer, dock så brukar inte vatten i sammanhanget vara någon större kostnad i en lägenhet.

Några tips för att sänka din elkostnad är att byta alla dina glödlampor till LED (Ikea har de absolut lägsta priserna), släck ljuset när du går hemifrån och släck i rum du inte befinner dig i. Glöm inte att julbelysningens lampor också kan bytas till LED lampor. En LED ljuskälla drar ca 90% mindre energi än en vanlig glödlampa och har en livslängd på upp till ca 25.000 timmar eller 10 år. För varje glödlampa man byter till en LED lampa så sparar man ca 600 kr under lampans livslängd. Med många lampor blir det mycket pengar. 

När det gäller vattenförbrukning så kan man tänka på att duscha är billigare än att bada. Diska inte under rinnande vatten och tvätta inte halvtomma maskiner. Alla dessa besparingsåtgärder är bra för både plånboken och miljön. 

God Jul och gott nytt år
Styrelsen